Over het bedrijf

De smederij Edelsmidse "Elisa" bestaat uit meester goudsmeden Elisabeth Booy en Harry Reijmers. Wij hebben reeds vanaf 1968 praktijkervaring als goud- en zilversmid.  Naast docent goud- en zilversmid, zijn wij ook diamantair, restaurator, juwelen ontwerpers en als vrijwilligers aangesloten  bij  Experts NMCP The Netherlands.

We zijn  in 1968 Alkmaar gestart als goudsmederij. Vervolgens vestigden wij ons als juweliersbedrijf in het prachtige pittoresque dorp De Rijp in Noord-Holland. Naast het juweliersbedrijf maakten wij nieuwe juwelen en verzorgden wij  reparaties en zijn gestart met het opleidingscentrum. Dat was het eerste opleidingscentrum voor goudsmeden in Noord-Holland. Tevens gaven wij regelmatig advies aan relaties, opdrachtgevers en bedrijven in de goud- en zilverindustrie. Ook internationaal zoals onder andere in Zambia, Egypte, Frankrijk, Guatamala, Oekraïne, India, China, Filipijnen, Canada, Vietnam en Sri Lanka.

Wegens het succes werd de locatie in De Rijp al snel te klein en derhalve verhuisden wij in 1998 naar een mooie grote locatie in West Graftdijk. Medio 2007 zijn wij vervolgens verhuisd naar Emmen. Ruimte, rust en geen files.

Daar is het bedrijf en de opleiding volledig voortgezet en wederom met succes want cursisten komen niet alleen uit Emmen of Drenthe maar ook ver buiten de provincie weet men Edelsmidse "Elisa" te vinden! Men komt echt uit alle windrichtingen zoals Groningen, Leeuwarden, Hardenberg, Den Helder, Delft, Leiden, Almelo, Amersfoort, Amsterdam, Sneek,  Harlingen, Hoorn, Winsum, Dronten, Assen, Emmen en omstreken en zelfs uit het buitenland komt men langs o.a. uit Mexico, Oekraïne en Emlichheim-Duitsland, 

De volledige professionele meerjarenopleiding is eind 2018  na 50 jaar gestopt, zo ook ALLE WORKSHOPS  

 

© 2010 - 2019 Opleiding en Workshops Goudsmeden -Edelsmidse Elisa, Emmen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel